Składniki:
- puszka kajmaku
- wódka - 0,5 l
- kawa - 75 ml
- śmietanka 30% - 200 g
Sposób przygotowania:
Likier kajmakowy nazywany też domowym Baileys-em jest niezwykle prosty w wykonaniu. Wystarczy połączyć i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Odstawić do lodówki na 2-3 dni. Konsystencja likieru powinna być umiarkowanie gęsta, natomiast smak słodki.
Uwielbiam taki likier :) Pamiętam że mama przyniosła raz taką butelkę domowego, kajmakowego likieru od koleżanki i zniknął podczas jednego wieczoru :) Był przepyszny!
OdpowiedzUsuńAleż to musi być cudowne. Jutro całe szczęście sklepy otwarte to kupię co trzeba i zrobię na weekend.
OdpowiedzUsuńJaki gęsty, pycha!
OdpowiedzUsuńZrobiony, teraz trzeba poczekać te 2 dni. Ale pierwszy kieliszek już wypity - pycha :)
OdpowiedzUsuń