środa, 1 maja 2013

Likier kajmakowy





Składniki:

- puszka kajmaku
- wódka - 0,5 l
- kawa - 75 ml
- śmietanka 30% - 200 g

Sposób przygotowania:


Likier kajmakowy nazywany też domowym Baileys-em jest niezwykle prosty w wykonaniu. Wystarczy połączyć i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Odstawić do lodówki na 2-3 dni. Konsystencja likieru powinna być umiarkowanie gęsta, natomiast smak słodki.  

4 komentarze:

  1. Uwielbiam taki likier :) Pamiętam że mama przyniosła raz taką butelkę domowego, kajmakowego likieru od koleżanki i zniknął podczas jednego wieczoru :) Był przepyszny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ to musi być cudowne. Jutro całe szczęście sklepy otwarte to kupię co trzeba i zrobię na weekend.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiony, teraz trzeba poczekać te 2 dni. Ale pierwszy kieliszek już wypity - pycha :)

    OdpowiedzUsuń